Wat is orthomoleculaire therapie ?

Orthomoleculaire therapie streeft ernaar de gezondheid van de mens zo goed mogelijk te maken en te houden door middel van voeding (en eventueel suppletie). De bedoeling is om zo veel mogelijk juiste én nodige voedingsstoffen binnen te krijgen en zo veel mogelijk schadelijke stoffen te vermijden.

Het start allemaal bij een grondige intake

We starten met een grondig vraaggesprek en indien nodig een bijkomend onderzoek, hiervoor werken we samen met een gespecialiseerd laboratorium.

Op die manier gaan we op zoek naar de oorzaak van de klacht. Op basis van deze resultaten, stellen we een persoonlijk voedingsplan met eventueel een aanvulling van natuurlijke supplementen op.

Supplementen kunnen nodig zijn, afhankelijk van de klacht. Deze bevatten hoge concentraties van bepaalde stoffen, zoals: vitaminen, mineralen, enzymen… Het herstelplan zorgt ervoor dat het lichaam alle nodige voedingsstoffen binnenkrijgt, wat het herstel van de klacht bevordert en waardoor je een optimale gezondheid bekomt.

Hoe zit het met andere behandelingen?

Orthomoleculaire therapie is goed combineerbaar met andere behandelingen en therapieën, zoals: osteopathie, klassieke geneeskunde, psychologie, acupunctuur… Naast het behandelen van klachten, zet deze therapie ook in op preventieve zorg, om zo klachten te voorkomen.

Afspraak maken orthomoleculaire therapie antwerpen
Afspraak maken voor Orthomoleculaire therapie